Hoggs Hollow

The design for the front and back gardens at this renovated house adjacent to a ravine seeks to knit together the inside of the home with its spectacular surroundings.  The front garden includes low-maintenance plantings framed by an entry courtyard and a no-mow, lawn of sheep’s fescue.  An interior green roof courtyard space above the basement provides a beautiful and calming glimpse of the landscape within the interior of the house.  In the back garden, lush plantings frame and define areas for entertaining and functional play spaces for the client’s children. Fox Whyte oversaw the required site plan, ravine and forestry permit applications, and great care was taken to protect and respect the sensitive ecosystem of the adjacent ravine lands from design concept to its implementation.

Hoggs Hollow
Hoggs Hollow
Hoggs Hollow
Hoggs Hollow
Hoggs Hollow
Hoggs Hollow